Valborg!

Ja kära medstuderande och andra roliga människor då var det återigen sista April. Vad betyder då denna dag för ungdomar runt om i Svergie?

(FEST!!)

Och detta är väl inget undantag för de hårt arbetande studenterna som suttit och slitit med sina examensuppgifter. Sista April är tradition trots allt, att inte titta på en liten brasa skulle ju vara som att skippa julafton!:D Okej nu kanske jag överdrev en aning, jag erkänner, men tradition är tradition!

Vi på bloggen hoppas i alla fall att ni får en superkväll med mycket kul och många fina facebook bilder;)
Här kommer dock några tips till de som inte kanske ska hålla sig till Pepsi eller Cola ikväll:

1: Ät en ordentlig middag (översättning i studentspråk: Köp en hamburgare eller pizza, eller ta en skål makaroner med ketchup)

2: Varanan vatten (översättning: försök att dricka något annat än det som finns i systemkassen för att slippa borren i huvudet dagen efter)

3: Ha medicin i beredskap (översättning: köp bakis tabletter och ipren till dagen efter)

4: Vila upp dig dagen efter (översättning: köp mer pizza och ligg kvar i sängen)

Japp men då är alla redo då? Ta det lungt och ha så skoj (det ska vi!) så ses vi som vanligt på Måndag!

Signing out// Jannike

Edith i Borlänge!

Ja som alla vet var ju vår alldeles egna Edith på besök i Borlänge igår. Hon stog utanför stora ingången (som dock var avstängd eftersom de rivit trappen) och bjöd på kaffe och dalahästar!:D Några nyfikna studenter slog sig ner i Edith och några andra kom fram för att fråga om Douglas. Dom är ett sånt team de där två:)

Naturligtvis så fanns det en kamera på plats för att fånga dagen!


Högskolans nya byggnad med loggan på plats!

Edith hängde lite med Peace and Love som hade hängt på henne till Borlänge

Edith med studenterna!

Hon är poppis vår Edith!

Och naturligtvis var dalahästarna populära;)

Edith och Borlänge

Ediths efterlängtade resa till Borlänge blev äntligen av. Självklart är Edith poppis även i Borlänge, till och med Vaktmästarna fick mota bort borlängestudenterna och faktiskt även lärarna som ville ta Edith till personalrummen. Så nästa gång blir det kravallstaket i Borlänge.
Men dagen var ändå väldigt lyckad, vi träffade på en hel del glada Borlängestudenter som ville ha kaffe och godis. =)
Så förhoppningsvis kommer det in fler anmälningar till Avslutningsceremonin nu, vi har fått många frågor angående vilka som får komma.
Jo, svaret har ni här:
Alla som avslutar sina studier och har tagit minst 120 p är välkomna till festligheterna. Å ni andra frukta inte det kommer en avslutningsceremoni till hösten också.
Övrig prognos: Bilder från Borlänge kommer imorgon.
Så länge... Peace out.... //Josefine

Edith mot Borlänge!

Imorgon kommer vi få följa med Edith då hon har bestämt sig för att stå på Borlänge campus kl 13.00. Vi tycker då att ni ska ta chansen att hälsa på Edith som kommer att bjuda på dalahästar och kaffe^^

Edith känner sig nu mogen efter antentatet förra veckan att återigen bege sig ut i världen för att sprida sitt lila sken på mänskligheten. Vi hoppas se er där!

Signing out// Jannike

Douglas gör det igen!

De som känner Douglas vet att den killen klarar allt! In bara laser cat´s utan även laser shark´s, och nu i ep 2 i sin alldeles egen serie tar han sig an ännu större saker, men som alla vet har Douglas alltid ett ess gömt i vingarna:)

Signing out// Jannike


Ola Granfeldt på Högskolan

Mediefolket och övriga intresserade fick idag finbesök från Ola Granfeldt, Prime PR, som visade upp hur många roliga case som helst som han hade varit med och skapat. Ola är för övrigt en gammal Medie och kommunikationsstudent, det vill säga en ALUMN
Hur kul som helst att se vad studierna leder till för jobb, ibland när plugget känns för svårt och utmattande så är det bra att få bevis på att man är på väg åt rätt håll.

Tänk att en alumn från Högskolan Dalarna har träffat Kenny Starfighter, hur coolt är inte det?
Så vi här ifrån Högskolan Dalarna tackar Ola för inspirationen!

Övrig rapport gäller idag Edith. Allvarliga saker är i görningen när undertecknad för en kort stund lämnar bygget. Under Olas föreläsning var Edith riktigt illa ute, hon blev kidnappad av ett brutalt gäng Hästfanatiker som brutit sig in till Edith för att kolla om Ediths päls var äkta hästskinn eller inte. Självklart är Edith helt i fuskskinn det borde alla veta för vi gillar djur!
Som tur är fanns Douglas i närheten och kunde dokumentera denna räd som lyckligtvis slutade med att Edith kom i säkerhet. 


Douglas räddade Edith från farliga hästfanatiker. Tagna på bar gärning!   

Så ett varnande ord från Edith till er alla: Akta er för hästfanatikerna! och en hälsning till Douglas: Go Starjucie!

Over and out
//Josefine


Mona Sahlin på Högskolan!

Mona Sahlin var och hälsade på oss idag:). Hon berättade lite om synen på högskolan och vad man ville ändra i framtiden, och hon svarade även på frågor från nyfikna studenter och andra snälla människor som tagit sig dit.

Men det viktigaste av allt (enligt oss) är naturligtvis att Mona gick med i vår soffturne som första kändis på soffan! Hon tog plats i Edith och hon träffade även Douglas som också var och lyssnade:D

Så vi tackar Mona så mycket för att hon tog del i vår turne!

Ja nu behöver vi bara vänta på att alla andra partiledare ska komma och besöka Edith:D

Signing out// Jannike



Mot Borlänge!

Ja då har man varit och marknadsfört avslutningen lite på Borlänge campus:). Den nya byggnaden är nu klar och skinner som solen i svart och lila:D. Jag ska även dit idag eller imorgon igen för att sätta upp lite mer posters och naturligts checka läget, det nya biblioteket och det nya cafet gör mig faktiskt lite avundsjuk:P det är ju nästan så jag ska söka en kurs på Borlänge campus bara för det:D. Men men man kan ju inte får allt? Vi ses i Borlänge!

Signing out// Jannike


iTunes U:D

Högskolan Dalarna är den första högskolan/universitet i Sverige som lagt ut sina förekäsningar på iTunes! Det är lite status tycker vi här:D När du besöker iTunes U behöver du inte vara medlem någonstans eller vara student vid Högskolan. Det enda du behöver är iTunes! 

Jag har suttit med iTunes U i två dagar nu och försökt att lära mig några ord Arabiska som läggs ut, vet inte om jag ska söka detta som kurs men det är alltid spännande att ta sig en titt på vad som erbjuds:D.

Detta kan vara bra för er framtida studenter, kom och titta lite vad det är som väntar er på Högskolan! Eller så kanske man inte ska söka men är nyfiken ändå? Roligt är det iaf, enligt mig;)

http://itunes.du.se/

Ja men då ska jag väl återgå till att försöka mig på Arabiskan:D

Signing out// Jannike 

Avslutningsceremoni

Ja det börjar ju bli den tiden på året. Tiden då många studenter (inklusive jag) ska lämna det trygga boet som är Högskolan Dalarna och flyga ut i det stormiga och lärorika arbetslivet:). Efter ett antal år på Högskolan när man äntligen kan se den efterlängtande examen måste man ju fråga sig själv, hur ska detta firas?

Men frukta ej för vi har svaret på denna fråga! Man ska då naturligtvis anmäla sig till Högskolan Dalarnas avslutningsceremoni:) http://www.du.se/avslutningsceremoni

Ja naturligtvis ska ni ha familjemiddag och kanske dra ut med era klasskamrater senare men först tycker jag att man ska ha varit på avslutningen. Att ta examen från Högskolan är något man förtjänas att hyllas för! Och så får man ju inte glömma den stolta släkten som troligen vill stå på första parket med kameror i högsta hugg;)

Jag kommer i alla fall att vara på plats! Har jag tagit mig igenom en 3-årig utbildning och fått klart c-uppsatsen så vill jag hyllas!:D Ibland får man vilja ha lite fokus på sig själv;)

Hoppas vi ses där!

Signing out// Jannike

Douglas vs Laser Cat

Douglas kan inte bara flyga han slåss även emot Laser Cat´s! Vem som vinner är inte viktigt då det är, som alla redan vet, bara viktigt att man försöker och gör sitt bästa:D

Signing out// Jannike


Vår! Vår! Vår!

Nu har äntligen våren kommit till Högskolan Dalarna! Solen skinner och ger ny enegri till våra studenter så här lagomt till tentor och examensuppgifter:)

Nu kan vi äntligen både äta lunch och plugga ute i det sköna vädret, när man är i Dalarna ska man ju njuta av naturen:D

Signing out// Jannike


Planering, planering

Här händer mer och mer grejer för var dag som går. Det smids planer till höger och vänster här på Högskolan. Vad händer med Edith? Vart ska hon härnäst?

Edith är en förtjusande, lite blygsint kvinna som inte säger allt för mycket. Men jag har ändå lyckats klämma ur henne att hon kommer att hänga i Ljushallen på Lugnet någon dag under veckan. Hörde jag rätt så kommer hon ta med sig en kaffeskvätt också. Edith en kvinna som smider planer i det tysta för att sedan kunna överraska de som är omkring henne. En fantastisk egenskap tycker jag! Så ser ni henne kanske ni får Kaffe om ni har tur.

Annars vill jag passa på att tipsa alla som avslutar sina studier här på Högskolan Dalarna i vår att vara med på Avslutningsceremonin som kommer att äga rum i Kristinehallen i Falun och i Galaxen i Borlänge. Kommer att bli ett kanon event!

Anmäl dig och få mer information på: http://www.du.se/avslutningsceremoni

Take care!

//Josefine


Premiären var perfekt!

Några studenter från Studentbanken tog med Edith på sin första tur i lördags. Det bar iväg till Kupolen där gänget träffade massvis med glada lördagsshoppare. Vilken premiär det blev solen sken, alla var glada, Edith fick massvis av besök och Douglas spreds för vinden tillsammans med sina nya vänner. Tur att han kan flyga!

Däremot har Douglas ett litet problem, detta bör bloggens läsare gå in och skåda på: http://www.youtube.com/watch?v=ioBU6LMsU3Y&feature=youtu.be&a  


Men först tycker jag att ni som inte var på Kupolen i lördags ska få en glimt av hur det var och vad ni missade!




Gå in på vår Facebook-sida så får ni sa alla fantastiska bilder.

Övrig prognos: Kul att se så mycket folk i lördags på Högskolan som skrev Högskoleprovet!


Over and out, Josefine


Kupolen nästa...

Hej hej hallå Dagboken...

Nu beger sig den nya coola soffan, Edith, ut på lite turné. Första sittningen blir i Kupolen, imorrn Lördag den 10 april. Så kom och hälsa på! Du får chansen att snacka med roliga studenter från Studentbanken, du får se vem Douglas är och med Douglas har du chans att vinna festivalpass till årets upplaga av Peace and Love. Sjukt häftigt!

Så bege er in på: http://www.scienceofdalarna.se/

Sen måste ni ju såklart dyka upp på Kupolen på lördag, har du tur finns det lite godis kvar åt dig då, mellan 11.00 och 16.00 är vi där! =)

Övrig prognos: 1. Jag skymtade en vårlök här om dagen. 2. Edith längtar efter att få komma ut och träffa folk på Kupolen, hon viskade det till mig imorse.


Fredag = Tacomys!

// Josefine


Finished!

Nu har Jannike och Josefine arbetat hårt under dagen och detta blev då slutresultatet! Vi kan då ordna underverk är på Högskolan:) Nu är det bara the last little touches och sen är soffan redo för sin debut!


Under construction...

Högskolan Dalarna, fixar just nu skolans första Soffa!! Ett mästerverk på G. Jannike och Josefine är bra på det mesta maila, blogga, facebooka och fixa soffor.

Så här långt har vi kommit.


Douglas the Dalahäst!

Känner ni er lite nere av brist på solsken? Många tentor och uppgifter som smyger runt hörnen?
Då tycker jag att ni ska hälsa på Douglas!

http://www.scienceofdalarna.se/ kan ni träffa Douglas, färglägga honom OCH vinna biljetter till Peace and Love festivalen!

Det kanske inte skulle vara helt fel att besöka Sveriges största stadsfestival i sommar?
Och då naturligtvis svänga förbi Högskolan Dalarnas tält som kommer att stå på plats!:D

Ni märker ju, Douglas has it all! (och flyga kan han!)

Cheers!
// Jannike



Hej hej och välkommen Våren!

Nu bestämmer jag att nu är det vår, säkert kommer det komma en gnutta snö till men det är Ok. Allt kan ju inte gå som på räls jämt, ibland behöver man ett litet bakslag för stanna upp en liten stund och känna det som är bra runt omkring en. =) Å som alla vet kan man ju inte bromsa sig i en uppförsbacke!

Själv minns jag när det snöade på mig och mina kompisars små huvuden den 17 maj, det är inte ok. Men vi klarade det ändå. Så för er som står inför en tenta eller en inlämningsuppgift, håll ut!!!! Det ordnar sig, det är bara att kämpa på och tänka att efter tentan då kommer det kännas bättre.

Jag vill även önska lycka till, till dem som ska skriva Högskoleprovet i helgen. Förstår om ni är nervösa, det var jag. Men jag klarade av det också. =)

På återseende....

//Josefine


Påsk...

.. då har det gått x-antal dagar sen jul. Det har gått hur fort som helst, jag hade tänkt att fixa kalufsen efter jul kom på mig själv här om dagen att jag inte gjort det än. Oooppss, måste fixa det nu.
Tiden går ofta mycket fortare än vad man tror, när man pluggar så känns det som man hinner så mycket första kursdagen. Sen planerar man efter sina föreläsningar, sitter på ett fik och läser kurslitteratur, sen helt plötsligt så är det tenta dags, vart tog den tiden vägen? Så helt plötsligt missade man att boka klipptid, tvätthögen är det ingen tanke på att börja sortera.. tråkigt och det tar ju tid från pluggandet till tentan!

Nu är vi ju halvvägs igenom vårterminen och det är dags att börja titta på höstterminens kurser, ofta känner man att varför måste jag göra det nu, det är ju jäääääättelångt kvar till hösten, men nej då... tiden går ju hur fort som helst! Så passa på nu i helgen att titta igenom kursutbudet så skickar ni in en ansökan på studera.nu så behöver ni inte tänka på det när vardagen kickar igång igen. Enligt mina tidigare erfarenheter så brukar studera.nu ha en tendens att krascha den 15 april, så sök i tid!

Övrig prognos: Idag får vinterjackan och vinterskorna placera sig i garderoben, för nu är det april och då är det VÅR!!


Här kommer lite bilder från gårdagens besök på Haraldsbogymnasiet.


 Vårt supersnygga bord! Vi är alltid lika glada trots blod, svett och tårar!

Måste säga att vi alltid har det snyggaste bordet, vi älskar lila! Trots skador så kämpar vi alltid på, vad är lite blod, svett och tårar för oss? Ingenting, för Högskolan Dalarnas studentambassadörer är sjukt grymma... today, tomorrow and forever!


Over and out

// Josefine


Studentguiden Logotyp HDa
RSS 2.0