Sista måndagen...

för denna termin. Sista svettningarna innan tenta, seminarium och inlämningar. Det är bara att kämpa på och ta sig i kragen en sista gång för terminen.

Varje gång man slutat skolan, oavsett om man har varit 8,12, 16 eller i mitt fall 25 så är det alltid fullt av känslor, både positiva och negativa. Självklart är det ju härligt med sommarlov fast samtidigt så är man alltid lite lessen för att man ska lämna sina kompisar.

Å det är ju lite annorlunda med sina Högskolekompisar, är ju ganska troligt att alla flyttar åt helt olika håll. Så var det ju såklart när man tog studenten också men skillnaden är ju att man vet att de kompisarna träffar man ju alltid på jul, påsk och på sommaren. Man har mer en gemensam nämnare med studentkompisarna än högskolekompisarna.

Ähhhh man ska väl egentligen inte vara orolig eftersom man vet att man alltid kommer att hänga kvar med sina riktiga kompisar oavsett om man inte ses lika ofta längre.

Det mest positiva med högskolekompisar är ju faktiskt att de är framtida kontakter i Arbetslivet, dit vi alla ska så småningom. Så egentligen bör man ju hänga kvar med alla man känner!!!
Tur att Facebook finns. hehe =)

Sammanfattningen av detta blogginlägg finns i Gyllene Tiders alla låtar... =)

Så gör som jag, ta en pluggpaus å Youtuba lite... =)


TIPS:

http://www.youtube.com/watch?v=beFPoiNn0Bs&playnext_from=TL&videos=svdnYa4DRL8&feature=rec-LGOUT-exp_fresh%2Bdiv-1r-5-HM

http://www.youtube.com/watch?v=091H5bxsaps


Ching ching //Josefine

El Ritza

Fisken som inte får vara i vattnet har kommit med ett flyttlass till Science of Dalarna. Firren har redan hunnit bekanta sig med sina grannar Douglas the dalahäst  och Mörksuggan. 

El Ritzas flytt till Science of Dalarna kom väldigt lägligt, med sig i sitt flyttlass hade firren ett pass till Peace and Love! En fisk som inte tål vatten bör inte gå på festival (med tanke på att det kan börja regna) så El Ritza donerade passet till Mörksuggan.
Mörksuggan som i sin tur är mitt inne i sin modellkarriär tyckte att detta var ett ypperligt tillfälle, att dels skaffa sig egen erfarenhet inom branchen och samtidigt hjälpa en framtida designer, att anordna en tävling. Tänk er att Tyra Banks och Heidi Klum slår sina kloka ihop och gör ett program av två!

Där av har jag lovat Mörksuggan att lägga ut en annons här på bloggen, here it comes:

Sökes; fyndig designer, skapa daladräkt åt Mörksugga. Vinn ett festivalpass. Ska kunna användas under långa skogspromenader.
Mvh, Top Mörksugga Model 
 
Läs om hur du tävlar på: www.scienceofdalarna.se



Från oss alla till El Ritza: VÄLKOMMEN



Chill //Josefine

Hej, hej, hallå dagboken!

Det vi alla studenter är bra på (förutom att plugga såklart) är ju att gå på festliga evenemang. Eller hur? JA!
Just nu kryllar det av roliga tillställningar.

Först har vi ju Examenssittningen på Kåren, jihuuu roligt. Sen har vi ju AVSLUTNINGSCEREMONIN! Jihuuuu oxå roligt!

Så kom igen nu alla studenter, framför allt ni som slutar nu, detta är inte ett läge för att vara spontan, anmäl er till eventen! Tänk att både Kåren och Högskolan uppskattar oss så mycket att de ställer till med fest endast för vår skull!! Me like!

Nog för att jag gillar överraskningsfester, men då vill jag ju att det bara ska handla om mig. Hade ju inte riktigt vart samma effekt om 100 studenter kliver in på kåren och ordförande och viceordförandena hoppar fram och skriker SURPRISE! Näää,, inte bra.

Sen är ju festligheter till för att dela med andra, roligare då. =)

Tänk på att sista anmälningsdagen för Avslutningsceremonin är den 12 juni!
www.du.se/avslutningsceremoni

Själv tycker jag att det känns riktigt spännande, som en riktig skolavslutning fast för vuxna. =)

Så dra fingrarna ur nu och Chill out // Josefine


Stanna i Dalarna

Många gånger har jag funderat, under min studietid, vad jag ska göra när jag är klar med högskolestudierna. Hum.. pucko! Du ska väl börja JOBBA! Mmm.. jooo det såklart men vart? Det är väl snarare det som är frågan. Jag är beredd att flytta (nästan) vart som helst om jag får jobb. Men jag gillar ju Dalarna. =)

Behöver de inte arbetskraft här i Dalarna? Hoho... Vi står här (snart) hur många utbildade människor som helst som är färdiga och redo att börja arbeta. 

Själv tycker jag att de som letar efter arbetskraft (även de som inte letar) faktiskt ska vara riktigt glada om de får oss som är nyutbildade från Högskolan Dalarna. We are AWESOME! Eller som man också kan uttrycka sig fabulous!

Så om du nu är en arbetsgivare som sitter och läser detta: Ring, nr hittar du säkert på hitta.se. För snart kommer vi färdig utbildade, lärare, förskolelärare, sjuksköterskor, ingenjörer, webbdesigners, kommunikatörer, manusförfattare, ekonomer m.m, m.m
FÖRST TILL KVARN!!!   


Plugg...

..plugg och åter plugg.

Vädret har äntligen, efter en lång vinter, börjat bli bra. Träden och gräsmattorna börjar äntligen skifta i grönt, då känns det inte alls så kul att sitta inne i ett dammigt bibliotek och plugga. 

Bläää säger vi till det och delar med oss av helt fantastiska tips för att orka plugga när värmen och solen lockar mer. 

1. Ska man plugga matte eller ekonomi. Använd alla formler du måste lära dig genom att anpassa dem efter det du träffar på ute.
     Tex. Ett träd+ ett träd = två träd. Eller, Hur många kaffedrickare får det plats på ett fullsatt Bryggcafé?   

2. Texten i den jättetjocka boken är lättare att lära sig om man samtidigt andas frisk luft. 
       Sätt dig på cykeln och ta kompisen på pakethållaren så kan denne förhöra dig under tiden ni är ute å cyklar.

3. När man har ett PM, en Uppsats eller annat som ska skrivas tipsar vi om att ta med datorn ut. Kanske funkar en skarvsladd eller på många fik så finns det ju både eluttag och trådlöst bredband. Annars skaffa MOBILTbredband.

4. Anatomikursen..... ööhhhh.. hum. Vi väljer att inte kommentera detta. 

Behöver ni fler tips och trix för att studentvardagen ska fungera bättre? Så är det bara att önska. 
Vi kan nog det mesta, det är det som är bra med att gå på högskola, man lär sig så mycket. =)

En annan sak ni bör lära er: Jag kommer aldrig sent, jag kommer exakt när jag planerar att komma!



Tjingtjing och trevlig helg //Josefine
  

Fredag, Filurare och Velodromia

.. det är ganska konstigt att veckorna går så fort egentligen. Jag har många gånger funderat på detta fenomen, för egentligen är det väl så att veckorna inte alls går fort? Ja, men tänk bara under januari, då går ju inte veckorna fort. Då är de hur långa som helst. Varför? Är det så att alla dagar egentligen går lika fort året om fast det inte alls känns så. Men OM det är så att veckorna i januari går långsamare än de i maj, vem har då bestämt det och framför allt varför!

Visst, på sommaren är det roligare att vara ute och hitta på roliga saker. Men det finns ju hur många roliga saker på vinter man hittar på också. 
Hum ibland är det inte lätt att vara en filurare, undra om alla mediekurser här på högskolan kan vara en bidragande faktor till mitt filurande. Man ska tänka mycket om allt och det är bra om man har funderingar och åsikter om det mesta. Bildproduktionskurserna påpekade ju även vikten av att kunna se detaljer. En kombination av detta resulterar i en filurare som jag. 

Faktiskt är jag ganska nöjd över det resultatet för det har hjälpt mig att se det intressanta med alla människor.
Som Theo Härén sa igår på Velodromia-eventet, ett geni är en som kan mycket men vågar komma på nåt som är bättre. Därför när jag blir stor ska jag använda mina erfarenheter och utveckla lika långa veckor året om!

På tal om Velodromia, en kanonkväll tillsammans med studenter, företagare och entreprenörer. Det fullkomligen kryllade av inspiration under aftonen. För er som behöver inspiration och hamnat i en kreativitetsvacka hoppas jag att NLE ordnar ett Velodromia nästa år också.
Då avslutar jag detta blogginlägg, innan det är dags för mig att dra mig mot Mediehuset, med ett TACK Velodromia. Jag är väldigt inspirerad!

Peace out  //Josefine

Ojojoj...

Nu är arbetet med Avslutningsceremonin i fullgång. Anmälningarna blir bara fler och fler och dagarna går bara fortare och fortare. Ojojoj hur ska vi hinna med allt? Ähhhh, så säger man varje år före jul, men julafton kommer ju ändå och den 24 december är allt som vanligt på topp! Så det ska va lite spänning och nervositet innan festligheter för det är ett tecken på att det kommer bli hur bra som helst.

Så ni som är klara med studierna om några veckor anmäl er:      www.du.se/avslutningsceremoni

Frågor som har dykt upp är om man får gå på ceremonin även om man inte riktigt är klar med sin c-uppsats, eller om man har nån tenta som råkat hamna efter. Svaret är: JA du får jättegärna gå på ceremonin, huvudsaken är att du tagit minst 120 hp. 

Övrig prognos: Det har dykt upp en mystisk figur hos Douglas, vem är denna någon? Kan det vara samma "någon" som kommer slänga skräpet efter mig, eller den "någon" som kommer göra rent inuti micron eller denne "någon" som gör att saker magiskt försvinner iväg för att aldrig mer återfås. Hum... skumt!

Gå in och upptäck denne "någon" själv på: www.scienceofdalarna.se

Studentguiden Logotyp HDa
RSS 2.0