Premiär Dalarnas studentkårs hemsida

Tjingeling!

En dag har Dalarnas studentkårs nya hemsida funnit och jag, Jennifer, tog mig friheten att kolla av läget med Mikael Eriksson(webbredaktör Dalarnas studentkår) som tillsammans med Mikael Jorhult (informationsansvarig) och Rickard Andersson (Vice ordförande Dalarnas studentkår) byggt Dalarnas studentkårs nya hemsida Dalastudent.se!

Hallå där Micke! Har du haft en bra sommar eller har du bara suttit framför datorn och fixat och trixat med den nya hemsidan?

- Jag har haft en mycket bra sommar men som vanligt går tiden alldeles för fort.  Mycket dator har det blivit i sommar men det gillar jag.


Varför en ny hemsida?

- För att Dalarnas studentkår ska synas och finnas tillgänglig på webben för alla sina medlemmar.  Studenterna ska lätt kunna hitta den information de söker om studentkåren t.ex. hur man betalar sin kåravgift.


Antar att det tagit sin lilla tid att göra hemsidan så snygg, hur många timmar ligger bakom den?
- Omöjligt att säga, men många timmar är det. Sommarens regn har gjort att det lätt blivit några extra arbetstimmar framför datorn.  Vi började arbetet med hemsidan redan i mars.  Mycket arbete gick åt att planera och diskutera fram det bästa förslaget för sammanslagningen av Faluns och Borlänges kårsidor. Vi lade fram ett förslag till styrelsen som de sa Ja till. Efter det har arbetet rullat på och nu är vi framme

.  

Är det något speciellt ni tänkt på när ni skapat hemsidan?

- Något som vi har varit noga med i planeringen av den nya hemsidan är att den ska vara användarvänlig för besökarna. Det är mycket lättare att navigera och hitta information på dalastudent än på våra gamla kårsidor. Nu kan man enkelt på 3 klick hitta den information man söker.

Finns det några nyheter på hemsidan som du kan avslöja?

- Extrakul är att NLE finns med på den nya hemsidan. Hela deras hemsida finns numera under vår hemsida. Även gästregistrering till kårkvällar är något som jag tror många studenter kommer att uppskatta väldigt mycket.   




Kurbits!


Jennifer


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0