Första check!

Det är mycket att tänka på när man ska börja plugga. Inte nog med att många ska flytta, skaffa lägenheter osv så måste man komma ihåg att adressändra, söka CSN, hitta vart allt nödvändigt ligger och lära sig skolans webb m.m.

Jag tänkte nu förklara och förenkla några 'bra att veta' saker innan man börjar på Högskolan Dalarna. =)
Håll till godo: 


Centrala Studiestödsnämnden = CSN = Lån & Bidrag = STUDENTLÖN!!!

När man ska börja plugga är CSN varje students bästevän. Som alla andra vänner bör man vårda sin relation, det man ger får man tillbaka dvs, se till att man klarar alla poäng man ska, så att CSN ser att man gör det man ska och då får man "löning" varje månad. 

De flesta fyllde säkert i på Studera.nu att de ville söka bidrag om de kom in, då kommer ni få hem ett brev där det bara är att fylla i alla uppgifter man ska. (Dessa papper brukar vara extremt pedagogiska faktiskt) Sen skickar man tillbaka papprena till CSN, dessa ska godkännas och sedan är det bara att studieförsäkra och vipps så är man en riktig student. =)
Missade man att fylla i kryssrutan på studera.nu så ansöker man om CSN enklast på www.csn.se


Fronter = Högskolan Dalarnas student community = Kanon! 

Fronter är bra att hålla koll på innan första skoldagen. På fronter får alla studenter sina egna inloggningsuppgifter så att varje student kan gå in och kolla sina egna kurser. Här får man reda på vilket schema man kommer att ha de närmsta veckorna, vilka böcker man ska läsa. När kursen dragit igång kommer läraren att lägga ut all information som studenterna behöver, uppgifter, inlämningsdatum osv.

Innan du får dina personliga inloggningsuppgifter så kan du logga in som gäst för att kolla hur det ser ut. Om du vet vilken kurskod din kurs har så kan du till och med direkt hitta ditt schema. Du hittar alla kursrum i rullgardinen där det står: 'Välj rum här'

Så har du tråkigt en regning dag nu i sommar så tycker jag du ska surfa in på Fronter för att kolla läget!
fronter.du.se och Logga in som Gäst


Dalarnas Studentkår = StudentfackHjälp på traven = Studiesocialt = Roliga kvällar/eftermiddagar/Fredagnätter
Japp, Kåren är bra på många grejer, de är kanon för en student som känner sig orättvist behandlad av någon lärare, man kanske fått 100 böcker att läsa på en vecka eller så kanske man fått ett Underkänt betyg när man i själva verket tycker att man va värd ett VG.

Kåren är även ett kanonställe för plugg, after school, fredagsmys och PARTY! Du kan allt ifrån dricka saft till att stå i baren där du kan vara kvällens hetaste bartender! Kåren har allt till och med ett Nintendo Wii!!!!
www.dalastudent.se

Nää, läsningen får ju inte bli för lång, det är ju faktiskt fredag. =) På återseende på måndag då, ha en skön kväll och helg å allt annat!!!

Ching // Josefine
 

Kommentarer
Postat av: Patrik

Så kåren har alltså ett wii som pendlar mellan 2 städer? njaae.. specificera vilken ort om du ska nämna enskilda saker.

2010-07-14 @ 12:28:29
Postat av: Josefine

Okeeeej, Wii bor i Falun men till mitt försvar, Dalarnas Studentkår är ju en kår och äger ett Wii. Övertygad om att Wiiet får åka till Borlänge om det vill.

2010-07-15 @ 14:03:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0